En dan heb ik het niet over Microsoft dat ons zo snel mogelijk van Windows 7 naar Windows 10 dwingt (al heeft Microsoft wel heel veel manieren gevonden om dat voor elkaar te krijgen). Het gaat erom dat Microsoft het Windows-platform als conventionele desktop achter zich laat. Microsoft maakt zich namelijk op om Windows 10 te vervangen door Microsoft Managed Desktop. Dit zal een "desktop-as-a-service" (DaaS) zijn. In plaats van dat je Windows bezit, ga je het huren per maand.
DaaS voor Windows is natuurlijk niet nieuw. Citrix en VMware leven er al jaren van. En Microsoft biedt al jaren Remote Desktop Services aan, voorheen Terminal Services. Maar Microsoft Managed Desktop is een nieuwe kijk op de zaak. Het vermijdt het latency-probleem van de oudere Windows DaaS-systemen door het grootste deel van het besturingssysteem op je PC te houden.
Alleen ben jij dus niet langer de baas over je eigen Windows-pc. In plaats daarvan wordt Windows automatisch geleverd en voor je gepatcht door Microsoft. En misschien ben je daar wel blij mee. Want als je de laatste tijd niet onder een rots hebt gelegen, dan weet je dat IT-afdelingen niet heel erg gelukkig zijn met Microsoft's tweejaarlijkse grote "upgrades" naar Windows 10. Want laten we het maar bij de naam noemen: dit zijn geen upgrades of updates; het zijn servicepacks (SP).
Neem nou de Windows 10 april 2018 Update! Die had echt veel meer bugs dan gezond is voor zoiets. En het was vooral vervelend dat "Update" zoveel van Microsoft's eigen programma's vervuilde. Als zelfs Word, Outlook en File Explorer worden vergrendeld, dan weet je dat je het echt een puinhoop is. Veel mensen schakelden het automatisch updaten dan ook uit. En terecht! Het patchen van Windows was altijd al riskant, maar met Windows 10 lijk je met patchen meer problemen te veroorzaken dan je oplost. En dat is toch wel enigszins ironisch.
Met deze in het verleden behaalde resultaten in het achterhoofd is het dus maar de vraag of je bereid bent om goed geld te betalen aan Microsoft om jouw desktops voor je te laten onderhouden. Toch komt DaaS Windows eraan. Microsoft is al jaren bezig zich te verwijderen van de desktop oude stijl. Kijk maar naar Office.
Microsoft heeft veel liever dat je Office huurt via Office 365 in plaats van dat je Microsoft Office koopt en vervolgens jaren gebruikt. Microsoft Managed Desktop is de eerste stap om "jouw" desktop te vervangen door een gehuurde desktop. Ik verwacht dat de Managed Desktop in 2021 is ten opzichte van de traditionele Windows wat Office 365 vandaag de dag is ten opzichte van Office: de onvermijdelijke toekomst.
Ik ben niet blij met deze ontwikkeling. Ik ben oud genoeg om me de pc-revolutie te herinneren. Eerst waren we voor rekenkracht afhankelijk van mainframes en Unix-boxen, en ineens kregen we die kracht op onze eigen desktops. Dat was bevrijdend. En nu probeert Microsoft, dat samen met IBM voorop ging in die revolutie, ons terug te brengen naar dat oude, gecentraliseerde model.
Vergeet het maar! Als Microsoft op deze koers doorgaat, dan zijn binnenkort Linux en macOS de enige echte keuzes die je hebt als je een desktop besturingssysteem wilt. Natuurlijk heb je ook nog steeds Windows. Maar Windows als uw "persoonlijke" desktop zal tot de geschiedenis behoren.
Velen zien Microsoft Managed Desktop als een windows as a service oplossing (WAAS) [Link]
DAAS is volgens Microsoft en anderen (AWS, VMware, Citrix) nog steeds een desktop in de cloud [Link]
Kijk en dat verraadt wat er eigenlijk wordt bedoeld. Het is gewoon wat Redhat al jaren levert via het SPICE protocol [Link]
Het ligt niet voor de hand dat Microsoft zelf weer een gesloten protocol heeft verzonnen. Het kan maar zo zijn dat men SPICE omarmt gezien de innige samenwerking met Redhat.
Dan wordt het echt any desktop (niet alleen windows) on any device anywhere uit Azure.
Het zal mij niet verbazen, gezien de laaste Satya IoT actie en de move van de windows groep naar de Azure tak.
Jouw fantasie en bijeen verzamelen onsamenhangende "feiten" om je ongelijk recht te breien kent geen grenzen zie ik. Totale desinformatie waar ik alleen hartelijk om moet lachen.
[Link]
Dat jij de samenhang niet ziet, zegt iets over jouw denkniveau. Blijkbaar ben je het wel eens met mijn opinie :)
Kijk eens aan, een Ctrolletje. Goed zo uber, je leert het. En nu jouw verhaal van hierboven relateren aan het artikel, lukt dat?
Dat doet het al. Wat snap je niet?
Spice... misschien eens een idee dat je jezelf eens wat verdiept in spice, RDP, ICA.
Hier een leuke beginnerstart voor je:
[Link]
Wat snap je niet aan SPICE? wat is je punt? Waarom ben je niet inhoudelijk? bevalt de inhoud je niet?
Deze mevrouw (net als MZONDERL) heeft Microsofts DaaS begrepen:
[Link]
En de uber speculaties zijn volledig in de trant t.t.v gratis upgrade naar Win10 en Windows as a Service; fantasieën en doem scenario's waar echt niets van uitgekomen is :-)
Wat is het verschil met Oracle's idee (NC), en de reële uitwerking daarvan in de vorm van een Chromebook?
Dat het Windows is. En dus log en zwaar. En dat men waarschijnlijk verwacht dat dit hetzelfde kan en performt als een (fiks uitgeruste) desktop die men nu gewend is.
Dat zal de grootste valkuil zijn voor MS: dit presenteren als de heilige graal, maar in de praktijk gebruikers teleurstelt.
Chromebook is wat dat betreft anders. Gebruikers verwachten daar geen (fiks uitgeruste) desktop.
Maar belangrijker.. je hebt veel windows deveopment gemist en kunt het allemaal niet zo volgen.
En het belangrijkste... ik vrees dat je het artikel zelfs niet begrepen hebt voor wat de DAAS zou zijn.
Idd Windows log en zwaar en nog altijd niet een klein beetje op orde ;-)
Vond MS zelf ook vandaar de keuze voor Linux [Link]
Had je daar ook al niet begrepen voor welk soort apparatuur dat gebruikt gaat worden ;)
LOL
Apparatuur waar voor windows te log en te zwaar is.
Een Cortex A of M processor. Daar was zelfs geen Windows voor ;)
Uberblunder dus weer..
Omdat windows te log en te zwaar is. Dat vond Microsoft zelf. Zorbaontkenning dus weer..
Machaos ken ik niet. Doen die ook aan DAAS? Doe eens een linkje?
If Not kan ik er nooit mee in de war zijn.
Het concept is hetzelfde. Het netwerk is de computer (Sun)
De NC van Oracle is de methode van de lange handjes. Dat voelt duidelijk niet als een lokale desktop aan, ondanks dat het ICA protocol voor veel minder bandbreedte zorgde. Ook de achterkant is een heel ander verhaal.
Een Chromebook is helemaal geen reële uitwerking daarvan. De desktop draait niet op een Google server maar gewoon lokaal met toegang tot Google services.
Veel te veel latency problemen voor een desktop. Daarnaast heb je nog steeds een (BYOD) device nodig.
Ik zie eerder windows legacy applicaties ge-streamed worden via html5 in de lokale Linux browser (wat vroeger met java werd gedaan)
Dat zou mee kunnen vallen. Hen nog een oude W7 laptop. Applicaties lokaal zijn niet vooruit te branden (telewerken (citrix) loopt soepel. En als je dan bedenkt dat muziek/films/games streamen vandaag de dag ook geen issue meer is.
Wat is het punt dat je wilt maken? Is me niet duidelijk.
Bij elk OS (gestreamd of lokaal) heb je een device nodig. Hoe wil je er anders interactie mee hebben?
Waarom in een linux browser?
Mijn inziens geen goede vergelijking. De JAVA applicaties waar jij op doelt moesten (ongeacht het gebruikte OS) eerst altijd nog lokaal (JIT) gecompileerd worden (kost extra tijd voor de gebruiker).
Is het je niet duidelijk dat je een (BYOD) device nodig hebt? Serieus?
Gaan we weer hoor.. Ctrl moet weer eens een kwalitatieve topbijdrage aan het discours doen hier.
Het punt dat Uberbofh wil maken is voor Afwezig niet duidelijk. Ben je nou écht zo'n functionele analfbabeet? Serieus?
Ik ga maar weer even in een hoekje zitten kotsen van je. Wees trots!
Dat heb ik dan verkeerd gelezen. Doekje?
Whahahahahaha … je reply had je ons kunnen besparen … algemeen bekend hier dat Ctrolletje vooral "verkeerd leest". Is 'm ook niet eerder verteld ;-)
hashtagdit hashtagdat
Goed te lezen (pun intended) dat het allemaal voldoet aan jouw verwachtingen.
#verwachtingen
Whahahahahaha … je reply had je ons kunnen besparen … algemeen bekend hier dat Ctrolletje vooral "verkeerd leest". Is 'm ook niet eerder verteld ;-)
hashtagdit hashtagdat
I.t.s. wat de kop suggereert ben je er nog niet met windows desktop in de cloud.
Het artikel gaat hier geheel aan voorbij. Je hebt nog steeds een device nodig om te connecten. Sommige mensen betalen in dit onderhavige geval 2x het OS
Als Microsoft windows alleen in de cloud support, blijven ze ook nog met een ongepatcht systeem zitten, tenzij je met een open source desktop kan werken als Microsoft een open standaard gebruikt maar daar lezen we niets over.
Jij ziet een operating system als een service zonder device voor je?
Dat verwonderd me dan weer niet echt ;)
Ah een Zorbaatje weer. Hij gaat weer iets verzinnen om op de man te kunnen spelen.
Arme Bassman... De man is inmiddels totaalkotsend de weg kwijt door het functioneel analfabetisme dat Zorba tentoonspreidt.
Bassman is een vreemde snuiter. De ene keer doet hij zich voor als een stoffige UNIX man de andere keer als een exponent van het windows oligopolie. Zorba tot de orde roepen in ieder geval zeker niet. Wel de mensen die reageren op functioneel analfabetisme :)
Zo, Statler & Waldorf hebben weer een nieuw woordje geleerd; niet vergeten he.
Iemand Bassman nog gezien? Of zal hij de darmen uit het lijf hebben gekotst vanwege bovenstaande kwalitatieve topbijdrage aan het discours? Ik maak mij inmiddels zorgen.
Oh sorry, Statler heeft er zelfs eentje meer geleerd dan Waldorf. Goed zo jongen. Waar die Bassman al niet goed voor is.
Nee eigenlijk was ik trots op je. De ongelooflijke mentale inspanning die je moest verichtten om tot de volgende baanbrekende conclusie te komen is ongekend.
Ik draag je voor bij het Nobelprijs commitee.
Dus betaal je in jouw geval minimaal 2x voor Windows :)
".t.s. wat de kop suggereert ben je er nog niet met windows desktop in de cloud"
De kop suggereert niet, de kop is héél duidelijk en de sub kop legt uit:
"Al meer dan 30 jaar beschouwen we pc's voornamelijk als Windows-machines die we bezitten en beheren"
Let op de laatste woorden "bezitten en beheren"
Uber weer:
"desktop in de cloud. Het artikel gaat hier geheel aan voorbij"
Nogal wiedes dat het artikel hier aan voorbij gaat; DaaS is geen desktop in de cloud. Omdat het een "as a Service" is, is het niet automatisch cloud mijnheer. Ik heb al meerdere keren uitgelegd wat DaaS (althans Microsoft offering) inhoud.
Jouw verdere uiteenzetting is dus op jou flauwekul aanname(s) gebaseerd over DaaS en daarmee irrelevant.
Interessant. Kan ik deze DAAS oplossing compleet cloudless afnemen dan, mijnheer? Hoe dan?
Zo niet: hoe is het dan niet automatisch 'cloud'?
Gewoon een vraag. Voordat er iemand moet kotsen.
Er draait full Windows 10 op een lap-/desktop die je via lease afneemt; er wordt geen O.S. uit de "cloud" gestreamed of een remote protocol sessie gebuikt ala RDS. DaaS is bedoeld voor bedrijven.
Dat jij graag over woordje "cloud" wil dooretteren om ergens gelijk te halen is jou probleem ;-)
Dus nog even. Om jou proberen te begrijpen. Het werkt dus hetzelfde als Office 365, wat MS 'werken in de cloud' noemt [Link] Maar MS met een soortgelijke oplossing komt voor Windows, dan is het volgens jou geen cloud, ben je aan het etteren en/of snap je er niets van?
Zoiets?
Je bent vergeten waar dit draadje over ging … was ik al bang voor. Ik ging in op uber's aanname dat Windows in de cloud zou draaien - om even je geheugen op te frissen. Probeer geen Ctrolletjes ui te halen.
Neem dit nog even door en kom dan terug:
uberbofh op 2 augustus 2018 om 11:52
Volgens MS is het een clouddienst.
Volgens jou niet?
Ik probeer slechts chocola te maken van je verhaal. Lukt het ook een keer volwassen te reageren op de inhoud zonder de man erbij?
Dank. Ook namens Bassman.
Je blijft proberen; ik reageer op ubers reactie en niet op Microsoft. Ik zie hier ook nergens Microsoft reageren, ook niet in het artikel.
Probeer jij ook gewoon binnen deze casus te reageren? Lukt het? Tot nu toe iig niet.
Maar is het nou een clouddienst of niet? Je gaf, als reactie aan uberbofh, namelijk aan dat als iets 'as a service' is, het niet automatisch cloud zou zijn.
Daarmee suggereer je dat de Windows DAAS oplossing geen cloud is. En dat probeer ik al een tijdje helder te krijgen. Ik reageer daarmee weldegelijk op de casus en op jouw woorden. Dat ik voorbeelden van MS erbij haal, is niet verboden, dacht ik. Tenzij die voorbeelden niet kloppen. Ik probeer je te snappen.
Ben dus erg benieuwd of je hier een keer op in wil gaan.
Ik merk dat mijn boodschap bij jou niet aankomt, herken je dat?
Ik volhard in mijn poging om iets wat jij schrijft duidelijk te krijgen. Maar ik merk dat je om de hete brij heen blijft draaien.
Je zou de volgende opties kunnen overwegen:
1. Leg je opmerking uit, zodat het een rond verhaal wordt;
2. Geef aan dat jouw opmerking onjuist is of anders geformuleerd zou moeten worden.
Dan zijn we eruit. Waarom is dat zo lastig voor je?
Je bedoelt: [Link]
DaaS is gewoon RDS: [Link]
Desktop as a Service (DaaS) is a cloud service in which the back-end of a virtual desktop infrastructure (VDI) that we host and manage for you. Zie ook: [Link]
Uber, en nu mijn uitspraak relateren aan het artikel want losstaand klinkt het niet en zou ik liegen. Dus graag quoten binnen de context; gaat dat lukken?
Vertel ons jouw context dan. Ik vraag de hele dag al vriendelijk en geduldig om uitleg over jouw cloudbeweringen, maar je weigert er op in te gaan. Jij bent degene die dat punt kan ophelderen en niemand anders.
Het is nogal raar om aan anderen te vragen om uit te leggen/relateren aan een artikel met wat jij ermee hebt bedoeld. Hoe kan iemand dat weten als jij erover zwijgt?
Beste ctrolletje. die context staat in het originele stukje waar willekeurig uit gekwoot is. Had je zelfs dat niet begrepen ;)
Hij vraagt het aan DiGiBaL niet aan mister Ad hominem
Windows legacy applicaties via html5 presenteren in een Linux browser doe ik al een paar jaar. Dat was een hint. Blijkbaar ging er geen belletje rinkelen :-)
Vroeger deed ik dat met Java (via IcedTea plugin for OpenJDK in firefox) en nu dus via html5 (clientless)
Gedoe blijft het opzetten van de MS omgeving aan de serverkant.
Dat gaat nu dus makkelijker worden als Microsoft het via html5 al aanbiedt. Amazon doet het al met applicaties (alleen windows) of een complete desktop (Linux of Windows)
Ik heb een desktop uitgeprobeerd (Ierland)en vind de latency te veel. Voor alleen een applicatie is het minder van belang.
Dus je mocht op bezoek bij Vmware en hebt daar de heilige graal mogen aanschouwen ;)
Zelfde Zorbaatje...
@uber
Leuk voor je. Maar jouw vorige punt was specifiek: windows legacy apps streamen in een linux browser. Daar reageerde ik op. Waarom niet streamen in html5 voor alle browsers? Bijv freebsd/MacOS
Waarom alleen Linux?
De hint had je nog niet door? Omdat ik geen windows werkplekken heb natuurlijk. De legacy windows meuk die ik somes ergens installeer zit lekker achter slot en grendel in een dark room. Hadden ze in Munchen ook kunnen doen :)
HTML5 is een open standaard toch en wat betekent dat?
Heel Munchen open source zat te vaak in een dark room waar ze hun toekomst plannen ontwikkelden ;)
Meerdere artikelen gelezen hierover, maar wat veel aannames overall, ook hier.
Deze aannames komen door Petri.com waar het volgende staat:
"A few days ago, Microsoft posted several new open positions that highlight that the company is gearing up to launch a Managed Desktop service or MMD. The job description states “Microsoft 365 Managed Desktop (MMD) is a new, per-user subscription service that enables customers with devices that can take advantage of the latest productivity tools and technologies (Device as a Service) in a secure, monitored, and supported IT environment (IT as a Service).”
The posting goes on to state that those who are hired for this role will use their learnings to “influence the Go to market strategy of this new and exciting service”."
Oftewel een extra onderdeel voor Microsoft 365, waarbij inderdaad maandelijks betaald voor Windows 10, Office 365, extra services (monitoring, security, etc).
Waarschijnlijk een Microsoft 365 E7-achtig abonement met extra support/remote toegang.
Dit is meer voor bedrijfsleven dan voor consumenten.
Op dit moment worden er al Microsoft 365 subscriptions afgenomen door bedrijven, netzoals Office 365...
Denk niet dat er binnenkort door Microsoft zo een grote verandering gaat komen zoals in dit artikel.
Die verandering zit al sinds zeker begin deze eeuw in de pijplijn bij Microsoft. Subscription-based licentiëring was al een proefballonnetje toen het toen Windows 2000 nog NT5 heette. Het plan is er dus écht wel, daar ben ik van overtuigd. De markt wordt er ook langzaam voor klaargestoomd met al die gesloten platformen tegenwoordig. Kwestie van het juiste moment afwachten en het wordt er alsnog doorheen geramd. De internet-infrastructuur om het te doen ligt eindelijk voldoende klaar, dus heel veel belemmering is er niet. Qua potentiële klanten.. ik denk dat meer dan genoeg mensen die als een godsgeschenk gaan zien. Een PC waar ze geen gedoe meer hebben over het beheer omdat MS dat voor ze doet, ideaal!
Alleen.. ik denk niet dat MS de uitvoering van een dergelijk plan in goede banen geleid gaat krijgen. We zullen het zien!
Ben met je eens; managed desktop offering is iets wat Microsoft gaat promoten bij de HPs, Dell's enz als offering gezien Win7 in 2020 out of support is en er dus geld valt te verdienen op een alternatieve manier. Microsoft ontwikkelt zelf ook zo'n offering.
Dit alles bedoeld voor grote tot hele grote klanten, zeker niet voor consumenten alhoewel het aan de HPs, Dell's enz natuurlijk vrij is een consument georiënteerde offering te ontwikkelen.
Maar dat Microsoft consumenten PC's gaat managen (potentieel honderden miljoenen) op basis van DaaS? Da's killing.
Een heel artikel schrijven aan de hand van: "Maar dat zou binnenkort wel eens afgelopen kunnen zijn"
Oke.
Daarom is het een "Opinie" stuk.
Mijn opinie: Dit was een waardeloos stuk gebaseerd op een aanname.
Hup linux
Als je wat verder gaat zoeken op Desktop/Windows as a service zul je zien dat ook vanuit andere tech-site bronnen deze ontwikkeling verwacht wordt. Microsoft heeft gezien dat velen, en ja, ook particulieren, Office 365 aanschaffen en iedere maand betalen terwijl de overgrote meerderheid het nog jaren zou redden met een eenmalig aangeschafte Office 2003 waar Microsoft, ooit, maar 1 x voor betaald is.
Het lijkt me dus meer dan alleen een "aanname" dat Microsoft zal proberen dat ook voor Windows voor elkaar te krijgen. Aan W10 updates wordt immers niets meer verdiend. Natuurlijk zal een deel van de gebruikers dan naar Linux vluchten maar wie diverse Windows programma's gebruikt, gekocht heeft zelfs, en Windows gewend is zal bij Windows blijven, hoeveel problemen het ook geeft.
Het blijft een aanname. Ook al haal je er meer sites bij.
Een al dan niet op ware feiten gebaseerd subjectief (=persoonlijk) oordeel van een individu heet een opinie. Dat weet iedereen en zo is het ook gepresenteerd.
Daarom, drama opinie naar mijn opinie.
Hup Linux.
Mijn opinie, het gebruik van windows maakt mensen dom. Gebruik je toevallig ook Explorer of edge? [Link]
Ik gebruik Firefox.
Mijn opinie, prima browser. En als die niet meer bevalt ga ik wel wat anders gebruiken.
Waardeloze browser, gebaseerd op een aanname ;-)
Dat kan. Ik vind Firefox de beste browser op dit moment.
Dat mag. De schrijver van dit opiniestuk mag kennelijk niks vinden van jou. En dat is raar.
De schrijver doet aan voorspellingen zonder goede onderbouwing. Dat mag hij doen. Maar ik vindt het een nutteloos en waardeloos stuk tekst.
Heb je wel vaker met opinies. Alleen jij onderbouwt jouw opinie al helemaal niet. Hierdoor is jouw bijdrage een nutteloos en waardeloos stuk tekst.
Hup Linux
Now you're talking!
Eindelijk een stukje tekst dat Ubertje snapt ;)
Pff, dat duurde even. En zelfs in de context. nu waren het maar twee woorden maar dat is voor Ubertje al een megaprestatie ;)
Een zorgerlijke ontwikkeling als MS inderdaad DaaS doorzet. Dat zal met name gelden voor die computeraars die liever zelf bepalen wat en hoe hun computer ingedeeld wordt, zoals Steven opmerkt.
Ik zie echter verschillende behoeftes bij commerciele toepassingen (bedrijven) en particulieren.
Bij bedrijven, kan ik me voorstellen dat ze het huren van DaaS tot strategy verkiezen boven het kopen en zelf onderhouden van O.S. Echter , geeft MS imho, teveel buggie en niet goed werkende updates, die een risico brengen voor de goede bedrijfs voering.
Voor particulieren, denk ik dat er een grote ommezwaai naar Linux of vergelijkbare gratis O.S. plaats zal vinden. Daarmee kunnen particulieren baas blijven over hun computer, en het is nog voordeliger ook.
Zelf zal ik nooit in de val van MS trappen. Ik werk nu al vrijwel compleet met Ubuntu en LibreOffice, en heb W10 alleen nog als dubbele boot optie. Word 2003 was mijn laatste MS product, dat ik toen van de zaak kon uploaden vlgs de licence die de zaak had.
Als ze daarbij hun marktmacht niet voor de zoveelste keer gaan misbruiken om hardwareplatformen dicht te spijkeren, dan vind ik het best. Men doet maar. Mijn FreeBSD-machine doet het uitstekend.
Ben als Windows systeembeheerder het helemaal eens Linux en macOS zijn de toekomst en moet gepromoot worden, al is het alleen maar om vrijheidsprincipe te handhaven waar internet en de PC voor staan.
De managers die door hun inhaligheid banen saneren, Internet en de principes verkrachten en als cashmachine gebruiken.
De vrijheid van de mensheid aan banden leggen en te debiel zijn om te snappen dat zij de volgende slachtoffer zullen zijn.
Linux ( Maar nu met een betere grafische schil ) & MAC OS worden weer de alternatieven aller eerst thuis om een trend te zetten. Geef dit door en promoot dit wereldwijd
Dat je als alternatief linux promoot kan ik gezien de angst voor centrale oplossinge nog begrijpen. Dat je echter met droge ogen Macos als alternatief aandraagt maakt je bijdrage volkomen ongeloofwaardig. De ultieme vendor lock in als oplossing voor Windows DAAS. Macos als
Proest...Volkomen ongeloofwaardig dus.
MacOS is alles behalve een centrale oplossing. Je bepaalt helemaal zelf wat je doet op dat systeem zonder bemoeienis van Apple. Zelfs Windows installeren kan op een systeem met MacOS, volledig ondersteund. Dat jij die vrijheid niet begrijpt en/of serieus neemt zegt alleen wat over jou.
Vendor Lock in is een hele andere discussie die op alle mogelijke platformen van toepassing kan zijn. Staat hier los van.
Doe mij even de broncode van MacOS dan, legaal graag. Want ik heb nog wel een paar zaken die ik er graag even uit zou knippen voordat ik het inzet op mijn eigen computer.
Wat zeg je? Oh.. niet? Goh, jammer zeg.
Doe mij even de broncode van MS Windows ook dan, legaal graag...
Wat zeg je? Oh.. ook al niet? Goh, jammer zeg.
Selectief en naast de kwestie was ze weeral eens dus ;-)
Bij de les blijven, Bassman. De discussie gaat over DAAS. Niet over broncodes.
Apple bepaald al vooraf of software toegelaten mag worden in de store.
Apple legt eenzijdig regels op voor content.
Apple pikt van elke installatie op ios apparatuur een graantje of 10 mee.
Apple is extreem gesloten en beperkt.
Apple heeft een kill switch..
etc.etc...
maar los van deze deatails mag je inderdaad " doen wat je wilt" ;)
LOL
Achjee. Fakenews-Zorba is weer bezig. 'dat systeem' slaat op MacOS.
Je hebt alleen die hele store en daarmee de bemoeienis van Apple niet nodig om software te installeren op MacOS
Zie vorige punt. Heb je geen last van op MacOS.
Wat heeft iOS met MacOS te maken?
Als je de wereld bekijkt door een zorba bril zal dat zo zijn. Maar je komt wat kennis tekort, blijkt
De kill switch op een iPhone testmodel in de store om een fysieke beveiliging te vervangen? Of die je als iOS gebruiker zelf (!) aan kunt zetten om diefstal te ontmoedigen? Wat heeft dat met MacOS te maken?
Had je nog een stelling die wel met MacOS te maken heeft en tegelijk jouw bewering ondersteunt?
Ik wacht nog wel even.
Vergeet je bomvest niet de volgende keer. De mate van ontkenning van realiteit doet het ergste vermoeden ;)
Daniel Patrick Moynihan
Zo, je hebt ee nieuwe bron van "intellectuele bagage" gevonden. Nu nog op de juiste wijze toepassen ;)
Je kletst weeral eens uit je gefrustreerde MS-nek as usual...
Je overloos en ondeskundig gezwam is duidelijk evenredig met de AAPL-koers... LOL
Je hebt gelijk.. de innovatie van Apple zit in de koers van het aandeel ;)
Ze zijn inmiddels voorbij gegaan door Huawei vwb de kern activiteit: het leveren van telefoontjes aan de massa ;)
Reageer
Preview