De 50 beste browser-extensies

door

Plugins

door

Achtergrond - Met deze 50 extensies kun je iedere browser uitbreiden met ongebreidelde functionaliteiten!

Add-ons, plug-ins of extensies voegen extra functies toe aan je browser. Maar er is zo veel te vinden, dat je niet gemakkelijk ziet wat nu écht nuttig is om het surfleven gemakkelijker maken. We presenteren de 50 beste add-ons die beschikbaar zijn voor meerdere browsers. Bij iedere plug-in vermelden we welke browsers ermee overweg kunnen.

NB: Dit artikel bestaat uit tien pagina's
Browser beveiligen
Pagina 1: WOT; Adblock Plus; FlashBlock; QuickScan BitDefender; BugMeNot;
Gegevens verzamelen
Pagina 2: LastPass; Xmarks Bookmark Sync; StumbleUpon; Amazon Wish List; MozBackup & Transmure
Pagina 3: Feedly; Evernote Web Clipper; Apture Highlights; Rapportive; Read it Later;
Sociale media
Pagina 4: E-mailnotificaties; Social Plus; Facebook cleaner; AddThis; ScribeFire;
Pagina 5: TBuzz; Skype; One True Fan; Goo.gl; Shutup;
Foto / video
Pagina 6: Cooliris; OnlineTV Toolbar; Tineye; Flickr Original; Microsoft Silverlight;
Pagina 7: Veetle TV; Picnik; ViLoader.net; AlternaTIFF; Zamzar Web Browser Button;
Overige toevoegingen
Pagina 8: Minimap; IE Tab; PanicButton; Web2pdf; iReader;
Pagina 9: Turn Off the Lights; Last.fm; Buienradar; Forecastfox; Invisible hand;
Pagina 10: Realplayer; Slickscreen; Tabbladen kopiëren; Kleine IMDb; AutoCopy.

Browser beveiligen

1. Veilig surfen met WOT

Veilig internetten willen we allemaal, daarom is WOT (Web of Trust) een handige add-on voor je browser. De add-on scant zonder dat je het merkt alle url's die je intikt en kijkt direct naar vier dingen: de betrouwbaarheid, de veiligheid voor transacties, het privacybeleid en de geschiktheid voor kinderen. De resultaten worden bij de adresbalk getoond, waarbij rood voor schadelijk staat en groen voor betrouwbaar. Ook bij zoekresultaten wordt aangegeven of de site veilig is of niet. Mocht een pagina die je op het punt staat te bezoeken op alle fronten rood scoren, dan krijg je een waarschuwing in beeld.

Browsers: Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, Opera.

2. Reclame blokkeren met Adblock Plus

Erger je je aan reclames op internet, dan is Adblock Plus wat voor jou. De plug-in nestelt zich redelijk anoniem in de browser, maar is toch helemaal zelf in te stellen: welke soorten reclame irriteren je en wanneer moet het verwijderd worden van je scherm? Door advertenties uit beeld te halen, word je niet alleen minder blootgesteld aan schreeuwerige plaatjes, maar voorkom je ook trackers als cookies en andere spyware die je surfgedrag in de gaten houden. Daarmee zorgt Adblock Plus ook voor een extra stukje veiliger surfen op het net.

Browsers: Firefox, Chrome.

3. Flash blokkeren met FlashBlock

Het wordt genoemd als het grootste nadeel van een iPad: Flash wordt niet getoond. Maar soms wil je op je computer ook helemaal geen Flash tonen, bijvoorbeeld om sites sneller te laden en niet gelijk bewegende beelden te hoeven zien. Een add-on als FlashBlock doet wat de naam doet vermoeden: het blokkeert elk Macromedia-element: Flash, Shockwave en Authorware. Wanneer je klikt op de link die de add-on plaatst, open je alsnog de ontbrekende media. FlashBlock van mozdev.org is bedoeld voor Firefox. In IE zit een dergelijke functie ingebouwd, voor elke andere browser is er wel een add-on te vinden die Flash blokkeert.

Browsers: Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, Opera.

4. Snel zekerheid met QuickScan BitDefender

Ondanks dat je natuurlijk de belangrijkste beveiligingssoftware wel hebt draaien, kan het soms gebeuren dat je het nare gevoel krijgt dat iets of iemand je beveiliging heeft omzeild. De QuickScan van BitDefender (maker van antivirussoftware) scant je computer en internetverbinding vanuit de browser op de aanwezigheid van dergelijke infecties. Soms wil je gewoon die extra zekerheid voordat je bijvoorbeeld gaat internetbankieren. Het scannen kost minder dan een minuut, je kunt achteraf een rapport van de scan bekijken. Overigens is de add-on slechts een scanner - virussen verwijderen doet het niet.

Browsers: Firefox, Chrome.

5. Nooit meer registreren met BugMeNot

Op bijna elke website dien je je tegenwoordig te registeren. Dat betekent: invullen van een gebruikersnaam, een wachtwoord en je e-mailadres. De BugMeNot-extensie komt op dit moment in actie. Het zoekt in de eigen databank naar een algemeen te gebruiken gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je zonder registratie kunt inloggen. Meestal worden er diverse accountgegevens weergegeven. Werkt geen van alle? Geef dit dan aan en BugMeNot gaat aan de slag. Met BugMeNot hoef je niet overal je e-mailadres achter te laten en ook niet meer overal accounts te openen waarin je hele doopceel wordt gelicht.

Browsers: Firefox, Chrome, Safari, Opera.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Computerworld nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van de laatste achtergrondartikelen in uw mailbox.