10 tips voor scherpe presentaties in Prezi

door

Prezi logo

door

Achtergrond - Prezi, de online presentatietool met de nadruk op visuele effecten, is vernieuwd met onder meer 3D-achtergronden en manieren om meerdere objecten tegelijk te bedienen. Hier zijn 10 tips om Prezi effectief in te zetten voor een spetterende presentatie.

De online presentatietool Prezi is behoorlijk aan het groeien en gebruikt een heel andere aanpak dan PowerPoint van Microsoft. Inmiddels gebruiken 15 miljoen mensen prezi’s. Deze online presentaties volgen een pad dia’s en tussen verschillende punten zoomen ze in op objecten met informatie. Zo zie je tussen elke dia weer de achtergrondafbeelding en het pad dat de presentatie volgt.

Er is een versie voor openbare presentaties die gratis is, maar voor bedrijfspresentaties is er een betaalde variant waarmee de dia’s in eigen beheer zijn en die premium ondersteuning heeft. De prijs daarvan varieert van 59 dollar per jaar voor zo’n basislicentie tot 159 voor een pro-versie waarmee Prezi’s onder meer offline gebruikt kunnen worden. Versie 4.1.1 van de tool kwam eind 2012 uit en Prezi heeft nu een opgefriste interface en nieuwe features toegevoegd.

Het oude Prezi had een grote ronde schijf als selectietool en hoewel dat er stijlvol uitzag, was het nou niet bepaald intuïtief. De nieuwe versie heeft een interface met een menustructuur à lá PowerPoint. Er zijn ook een hoop professionele sjablonen toegevoegd, waaronder 3D-achtergronden die presentaties videoachtige diepte geven. Zo loopt het pad nu door een stadslandschap, met een afbeelding onder een helikopter en een andere op een gevel. Tussen de dia’s door wordt je dan in vogelvlucht door de stad gesleept, onder meer vogels en andere objecten passerend.

1. Sjablonen om je verhaal te ondersteunen

Prezi bevat meer dan 50 sjablonen (templates) die het doodsimpel maken om complex-ogende presentaties in elkaar te draaien. Het juiste sjabloon kan het verschil betekenen tussen een doorsnee spreekbeurt en een indrukwekkende presentatie. Volgens Prezi zijn visuele elementen een integraal onderdeel van het verhaal dat je wilt vertellen in plaats van een onderdeel om toe te voegen als er tijd over is. Zo kan een beeld van twee herten die met hun gewei in de clinch liggen (de sjabloon ‘Resolving the tension’) al meteen duidelijk maken dat je een conflicterend idee behandelt nog voor er een regel tekst op het scherm staat.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Computerworld nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van de laatste achtergrondartikelen in uw mailbox.