10 erfstukken van Motorola

door

No Motorola

door

Achtergrond - Google maakte eerder vandaag bekend dat het concern de mobiele divisie van Motorola heeft overgenomen. Voor de inboedel van de tak betaalt de internetreus 12,5 miljard dollar. Wat krijgen ze daarvoor terug?

Google CEO Larry Page laat op het Googleblog weten dat Motorola's "totale toewijding" voor het Android-systeem ervoor heeft gezorgd dat beide bedrijven op natuurlijke wijze bij elkaar passen. Samen gaan de bedrijven volgens Page "adembenemende gebruikerservaringen" maken waardoor consumenten, partners en ontwikkelaars profiteren. Sanjay Jha, CEO van Motorola Mobility stelt in hetzelfde persbericht dat de overname de innovatie ten goede komt.

Lees ook:
Overname van Motorola kan Android schaden
7x beter dan de iPad2: Motorola Xoom
Motorola en Nortel overwegen draadloze fusie

Beide bedrijven merken op dat voor de overname de "gebruikelijke voorwaarden" gelden en dat hij nog moet worden goedgekeurd door Amerikaanse, Europese en andere marktautoriteiten. Naar verwachting wordt de deal eind 2011 of begin 2012 beklonken. Wat krijgt Google voor de geïnvesteerde miljarden terug?

1. Patenten (en rechtszaken)

Het is Google waarschijnlijk voor een groot deel te doen geweest om de patenten die Motorola Mobility bezit, zo'n 24.500 om precies te zijn. Motorola bezit vooral veel patenten op gebied van 4G-technologie, de opvolger van het huidige 3G/UMTS wat in toekomstige telefoons toegepast zal gaan worden. De waarde van die patenten is van onschatbare waarde, liet ook miljardair Carl Icahn vorige maand weten.

Ondertussen heeft Motorola nog wel te kampen met een aantal rechtszaken. Zo is Apple niet blij met de introductie van de Motorola Xoom tablet in Europa en wil het verkoop van de Android Honeycomb wellicht laten verbieden, op dezelfde manier als het de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 liet verbieden omdat deze teveel op de iPad zou lijken. Ook wil Apple nog geld zien voor het gebruik van smartphone-patenten in de Droid. Die rechtszaken neemt Google nu ook over.


Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Computerworld nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van de laatste achtergrondartikelen in uw mailbox.