Android-gebruikers willen eigenlijk een iPhone

door

iPhone, love, hearts

door

Achtergrond - Het aantal Android-gebruikers dat zou willen overstappen naar een iPhone is twee keer zo hoog als viceversa. Dat stelt marktonderzoeker Nielsen. Apple behaalde in de eerste maanden van 2010 een marktaandeel van 28 procent, meer dan drie keer zoveel als Google's Android platform (9 procent).

Gebruikers van iPhones zijn hondstrouw aan Apple, constateert Nielsen. 80 procent van de huidige gebruikers wil ook dat zijn volgende toestel iPhone OS draait. Voor het Android-platform geldt dat 70 procent van de smartphone gebruikers ook op het volgende toestel het mobiele OS van Google wil hebben.

Van de gebruikers die bereid zijn om van besturingssysteem te wisselen, ligt het aantal Android-consumenten dat naar iPhone zou willen overstappen tweemaal zo hoog als het aantal iPhone-gebruikers dat naar Android zou willen switchen.

RIM en Microsoft moeten terrein prijsgeven

Nielsen constateert verder dat RIM - met zijn BlackBerry-toestellen - de afgelopen maanden marktaandeel moest inleveren (-2 procent), maar dat het met 35 procent wel marktleider blijft. Ook Windows Mobile / Windows Phone heeft het zwaar en moest eveneens twee procent toegeven (nu 19 procent) op Google en Apple, die allebei juist twee procent winnen.

Met de loyaliteit onder BlackBerry en Windows Mobile consumenten is het slechter gesteld dan die onder gebruikers van hun opkomende rivalen. Slechts 47 procent van de RIM-klanten wil opnieuw een BlackBerry, terwijl bij Windows Mobile een schamele 34 procent trouw blijft aan het OS van Microsoft.

Over het algemeen zit de markt voor smartphones sterk in de lift. Momenteel bezit 23 procent van de mobiele telefoongebruikers een toestel welke als ‘smartphone’ aangemerkt kan worden. Vorig jaar was dit nog 16 procent. Consumenten kiezen vooral voor een smartphone vanwege e-mail functionaliteit, social networking en navigatiemogelijkheden.

iPhone 4G

Vanavond 19.00u (Nederlandse tijd) kondigt Apple ceo Steve Jobs de iPhone 4G aan. Naar verwachting zal deze beschikken over een 5MP-camera, 32-64GB opslagcapaciteit, een snellere A4-processor en een scherm met een hogere resolutie. Ook zal de nieuwe iPhone, die vanaf juli waarschijnlijk beschikbaar komt, beschikken over het nieuwe iPhone OS 4.0.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Computerworld nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van de laatste achtergrondartikelen in uw mailbox.