9 Startmenu's voor Windows 8

start, windows, startknop

door

Een aantal apps herstellen de oude zoekfunctie binnen het Startmenu door de resultaten in een enkel overzicht te presenteren. De tool Pokki gaat nog een stap verder door niet alleen op de computer te zoeken, maar ook resultaten van het web te tonen.

Als je op zoek bent naar een betere menustructuur binnen Windows 8, is de kans groot dat er tussen deze negen alternatieven iets van je gading zit. De meeste tools zijn gratis, anderen kosten slechts een paar euro. Ik kan je nu al zeggen dat StartIsBack, Classic Shell en Start8 mijn favorieten zijn.

Classic Shell

Als open-source project dat ooit bedoeld was om het Windows 7 Startmenu te vervangen door het XP Startmenu, is Classic Shell intussen ook geupdate om Windows 8 gebruikers een Windows 7 ervaring te bieden. Applicaties kunnen via drag-and-drop in het menu worden gezet. De uitvliegmenu's (Programs en Apps) bieden respectievelijk toegang tot klassieke desktopprogramma's en Modern UI apps. De tool ondersteunt de mogelijkheid de computer rechtstreeks in de desktopmodus te starten en kan de zogenaamde 'hot corners' van Windows 8 uitschakelen. Zoekresultaten, die worden gezocht terwijl je typt, komen ook via een uitvliegmenuutje je richting op.

Classic Shell brengt veranderingen aan de Verkenner toe. Zo krijg je een icoon in het lint waarmee je veelgebruikte commando's (knippen, kopiëren, plakken, enzovoorts) kunt oproepen, bestandsinformatie kunt opvragen, mapconflicten kunt oplossen en de adresbalk kunt aanpassen.

Ontwikkelaar: Ivo Beltchev
Prijs: gratis (open-source)


Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Computerworld nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van de laatste achtergrondartikelen in uw mailbox.