Beste bezoeker,

Wij zien dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op computerworld.nl. Dit vinden wij jammer, want computerworld.nl is mede dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor computerworld.nl door deze te whitelisten?
!

CXO.nl presenteert de CXO Summit, een nieuw boardroom event voor cross-disciplinaire denkers en veranderaars. Geheel in het teken van verbinding: Engage. Want transformatie staat nooit alleen en is geen lineair proces.
De onverminderde honger van bedrijven en overheden naar jouw persoonsgegevens en de juridische ins en outs hiervan. Lees er meer over in dit dossier.
Het besturingssysteem dat altijd al vrij, veilig en open was en steeds meer gebruiksvriendelijk en compleet, heet Linux. Hier vind je alles over Linux. Bekijk het dossier.
Zorgen over online privacy zijn soms overdreven, maar worden wel terecht geuit. Je kunt jezelf het beste wapenen door voorzichtig te zijn met wat je op internet zet. Lees er meer over in dit dossier.
Al sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008 moeten CIO's en IT-managers op hun uitgaven letten. Waarmee kun je zoal kosten besparen?
Overheden, spionnen en opsporingsdiensten willen encryptie verzwakken en achterdeurtjes in software en netwerken verplichten. In de jaren negentig was hierover een fel debat, en die strijd is weer helemaal terug.
Een week in september 2015 welke was gevuld met het beste van IT innovatie. Connecten en het delen van van kennis zijn centrale thema's. Lees er meer over in het dossier
MEETIT is een evenement gericht op persoonlijk en direct contact met peers die, net als u, bezig zijn met, of bovenmatige interesse hebben in thema's zoals Security, Big Data, Mobility en/of Cloud.
Apple is de ongekroonde koning van de productlanceringen, zelfs nu Steve Jobs overleden is. Dat blijkt maar weer bij de Apple Watch, waarvan de komst al maandenlang werd besproken.
De CIO Summit 2016 stond in het teken van het digitaliseren van alle aspecten van de bedrijfsvoering: van leiderschap en informatiebeveiliging, tot aan klantbeleving en organisatiestructuren die een digitale onderneming vormgeven.
De historische rechtszaak over het hergebruik van Java-API's in Android. Inbreuk, stelt Oracle. Kan niet, er rust geen auteursrecht op, aldus Google. Een zaak die de gehele softwaresector raakt.