5 redenen dat video eindelijk groot wordt dit jaar

door

videobellen

door

Achtergrond - Videobellen is nog altijd een vreemd concept voor velen, terwijl het al decennia mogelijk is. Vijf trends zorgen ervoor dat het dit jaar groot wordt opgepikt.

Video-communicatie wordt al twintig jaar gebruikt in het bedrijfsleven en elk jaar hoor je wel iemand roepen dat het dit jaar écht groot gaat worden. En dan gebeurt er niks. Toch denk ik dat het dit jaar zover is, dankzij een aantal trends die momenteel groeien. In 2014 komen deze allemaal samen en wordt video-communicatie een mainstream-tool.

Eind vorig jaar deed ik een onderzoek naar strategieën over de uitrol van video binnen IT-organisaties en vroeg mensen wat ze dachten dat er zou gebeuren het komende jaar. Negentig procent van de respondenten verwacht een toename van het gebruik van video en daarvan voorspelt 27 procent dat het gebruik met meer dan een kwart gaat toenemen in 2014.

Er zijn namelijk een aantal trends die ervoor zorgen dat video een alomvattende aanwezigheid gaat worden binnen organisaties. Dat zijn de volgende:

1. Goedkopere software-platforms

Veel organisaties willen dat video groter wordt ingezet. Video is steeds minder afhankelijk van de juiste hardwareplatforms. Software-oplossingen zorgen voor meer schaalbaarheid en flexibiliteit. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat deze platforms virtueel gedraaid kunnen worden en video geïntegreerd kan worden tegen een aantrekkelijke prijs.

Mensen die ik ondervroeg ervaren de drempel voor video-integratie daarom als laag, omdat de software ervoor zorgt dat het makkelijker is om bedrijfsmatig te videobellen. Dat zou er op zichzelf al voor kunnen zorgen dat video groot wordt dit jaar.

2. Groei privé-video

Traditionele gespreksruimtes zijn prima voor ingeplande vergaderingen, maar niet zo geschikt voor groepsgesprekken die ad hoc worden gestart. Denk eens aan videobellen. Stel je voor dat je videobellen altijd van tevoren moet inplannen? In dat geval kun je ervan uitgaan dat video nooit gebruikt gaat worden bij die ad hoc-besprekingen. Maar omdat mensen zelf video steeds meer gebruiken, kunnen ook zulke die spontane vergaderingen via video worden gevoerd.

3. Video as a Service

Video kan alleen stevig geïntegreerd zijn in het bedrijfsleven als iedereen er gebruik van kan maken en niet alleen de grote organisaties. De schaalbaarheid waar we het net over hadden, zorgt er ook voor dat MKB's er ook gebruik van kunnen maken. Dankzij video-as-a-service kan video worden ingezet tegen een redelijk tarief zonder investeringen vooraf of hoge risico's voor de organisatie.

Op de volgende pagina: Ook de infrastructuur is het afgelopen sterk veranderd.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Computerworld nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van de laatste achtergrondartikelen in uw mailbox.