10 apps die je overal kunt gebruiken

platform onafhankelijke apps

door

8. Wunderlist en Remember The Milk

Er zijn nogal wat digitale takenlijsten in omloop. In al die verzamelingen springen er twee uit die niet alleen simpel te gebruiken zijn, maar ook nog eens automatisch synchroniseren met een hele reeks platforms. De eenvoudigste van de twee is het open source Wunderlist, dat wat meer te ‘personaliseren’ is – de meest uitgebreide is Remember The Milk, dat behalve met de app op allerlei apparaten ook nog eens synchroniseert met andere takenlijsten, zoals die van Google en Outlook – je kunt het zelfs gebruiken vanuit Twitter! Beide apps zijn beschikbaar voor alle grote mobiele platforms, Windows en Mac OS X, waarbij je uiteraard op alle apparaten waarmee je inlogt keurig te zien krijgt wat je nog te doen hebt. Android: Wunderlist / Remember The Milk; iPhone: Wunderlist / Remember The Milk; iPad: Wunderlist HD / Remember The Milk.

9. KeePass

KeePass is een slim open source programma waarmee eenvoudig complexe wachtwoorden zijn te genereren en op te slaan voor allerlei programma’s en diensten. Tegenwoordig worden steeds zwaardere eisen gesteld aan wachtwoorden, die niet alleen regelmatig moeten veranderen, maar ook nog eens minimaal een x-aantal tekens lang, liefst zo moeilijk mogelijk te onthouden én uniek moeten zijn. Wie het goed wil doen, zit al snel met een waslijst aan wachtwoorden die een normaal mens niet meer zonder hulp kan oplepelen. Omdat we allemaal intussen wel weten dat een post-it op de monitor het hele doel van het wachtwoord enigszins onderuit haalt, is het maar goed dat een programma als KeePass al die wachtwoorden keihard versleutelt voor je opslaat, zodat je nog maar één centrale code hoeft te onthouden om toch veilig toegang te krijgen tot al je toepassingen.

Het mooie van KeePass is dat het programma voor alle grote (en een heleboel kleinere) platforms beschikbaar is, maar het is geen cloud-applicatie: de software bewaart niets op een externe server en verstuurt ook niets via het netwerk, simpelweg omdat dat het doel van de applicatie (veiligheid) niet ten goede komt. Bovendien zijn daar andere toepassingen voor: als je wilt kun je met de hand het bestand met de versleutelde wachtwoorden (dat je overigens een willekeurige naam kunt geven) kopiëren naar je andere apparaten, maar je kunt ook overwegen hiervoor Wuala in te schakelen (zie boven): zo heb je altijd op ieder apparaat over het meest recente wachtwoordbestand.

10. Wyse Pocketcloud

We staan nog maar aan het begin van de platform-onafhankelijke toepassingen. Hoewel steeds meer leveranciers van zakelijke applicaties nu apps op de markt gooien om hun tools mobiel te kunnen gebruiken, zal het zo nu en dan nog wat improviseren zijn. Een handige tool voor omgevingen waarin met virtualisatie gewerkt kan worden (Cisco, Citrix, VMware, Microsoft Windows) is Wyse PocketCloud. Via RDP of VNC leg je hiermee vanaf je smartphone verbinding met je pc (Remote Desktop!), een terminal server, een cloud of een virtuele machine die je vervolgens volledig kunt bedienen, zodat je toegang krijgt tot elke toepassing waarvoor nog geen eigen app beschikbaar is. De tool is gratis verkrijgbaar voor iPad / iPhone en Android, of als Pro-versie met oa encryptie en VMware View ondersteuning voor iPad / iPhone (€ 11,99) en Android (€ 10,52).

Gebruik je zelf apps op meerdere platforms tegelijk die je hier niet aantreft? Geef het door via de reacties!

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

gratis, BlackBerry, iPhone, apps, cloud, android

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Computerworld nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van de laatste achtergrondartikelen in uw mailbox.