Wat is de belangrijkste terminologie in Cloud Computing?

door

Cloud Woordenboek

door

Achtergrond - Cloud computing is 'hot'. Zo 'hot' dat de term overal op en achter wordt geplakt zodat niemand meer weet waar de cloud begint en ophoudt. Bij deze een overzicht van de belangrijkste cloud-terminologie.

Cloud computing is de belangrijkste IT-hype van de laatste jaren – en tegelijkertijd is het net zo’n vaag begrip als het woord ‘cloud’ (wolk) suggereert.

Het idee achter cloud computing is niet moeilijk. In feite is het een nieuw label op een verzameling oude concepten. Praktisch gezien vloeit het voort uit virtualisatie: de mogelijkheid om bepaalde hardware softwarematig te emuleren, waardoor een enkele server zich bijvoorbeeld kan voordoen als meerdere – en meerdere servers als vele. De kern van cloud computing is dat een verzameling of meerdere verzamelingen hardware zich gedraagt of gedragen als een amorf geheel waaruit naar behoefte kan worden afgenomen. De (potentiële) voordelen die dat met zich meebrengt (real-time schaalbaarheid, afrekenen op daadwerkelijke consumptie) zijn evident.

Verder lezen? Log in of registreer u als Insider.

Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

Lees meer over:

definitie, cloud, Wat is...?, nuzakelijk

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Computerworld nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van de laatste achtergrondartikelen in uw mailbox.