5 opvallende IT-innovaties (inclusief video)

door

brin, google, glasses

door

Achtergrond - Iedere maand verschijnen tientallen nieuwe IT-producten. Meestal gaat het daarbij om verbeterde versies van eerdere iteraties van een product, maar soms zit er wel iets heel bijzonders tussen. In dit artikel vind je de laatste, in het oog springende IT-innovaties van 2012.

1. Routers met apps

Apps kennen we natuurlijk vooral van smartphones en tablets, maar daar komen steeds meer productcategorieën bij. Sinds kort mogen ook routers tot de app-geschikte apparatuur gerekend worden, nu Cisco's Linksys een nieuwe lijn routers heeft geïntroduceerd waarbij apps in de webconsole geïnstalleerd kunnen worden. Die apps, benaderbaar via een bijvoorbeeld een smartphone met Cisco's Cloud Connect, kunnen ervoor gaan zorgen dat derden aanvullende functionaliteit aan routers toevoegen, bijvoorbeeld ingebouwde besturing van andere apparatuur. Een app kan bijvoorbeeld de status van het kopieerapparaat of de koffiemachine weergeven of het apparaat zelfs bedienen.

Apps worden voorlopig alleen geïntegreerd in de EA Series-lijn van Linksys bedoeld voor consumenten, maar naar verwachting volgen andere (zakelijke) routers snel.


Topbedrijven met ICT vacatures

Bekijk alle ICT vacatures »

eerst ▾ Reacties

De reacties worden ingeladen...

Insider naam

 
{$quantity}%

Mijn insider overzicht Uitloggen

Briefcase({$quantity}) Mijn Downloads({$quantity})

Word insider

  • Exclusieve content
  • Achtergrond verhalen
  • Praktische tips

Topbedrijven met ICT vacatures

Computerworld nieuwsbrief

Ontvang tweemaal per week een overzicht van de laatste achtergrondartikelen in uw mailbox.